Платформа за имоти с висок клас строителствоСпести пари с професионален business consulting 

 

Съвети от нотариус

В нашия блог ще намерите съвети, с които ще Ви предпазим от некоректни продвачи. Клиента често е слабо информиран относно нужните документи при сключване на сделка. 

Не просто ще изброим какви документи са нужни, както е практиката в други агенции, но и ще получите подробна информация от професионалист за какво трябва да внимавате и кои особености могат да ви костват финансови загуби или да създадат неприятни усложнения.
 

В Епизод 1 ще видите

В Епизод 1 ще Ви посъвтваме как да спестите от нотариални такси и как да се предпазите от недобронамерени продавачи или даже нотариуси.

Мнозинството нотариуси

Нотариалната такса е съвкупност от 3 такси: местен данък, същинска нотариална такса и такса вписване. По закон такси към цената на имота се начисляват само без ДДС, защото ДДС реално не е част от цената, а е данък към държавата. Вие може да плащате на продавача общата цена с ДДС , но когато отидете при нотариус нотариалната такса трябва да поскате да бъде платена без ДДС. Това е Ваше законово право. 

Мнозинството от нотариуси, обаче нарочно злоупотребяват, за да платите повече и Ви начисляват таксите с включено ДДС. Затова трябва задължително да изискате от нотариуса да Ви сметне таксите на цената без ДДС. За да може да се ползвате от това си право в нотариалния акт цената трябва да е разбита на с ДДС и без ДДС. 
 

Съвети от нотариус

Home Smart
+359884497387 homesmarteu@gmail.com 
гр. Созопол, ул. “Одеса” 6 / гр. Царево, ул. "Панека" 2 / гр. Ахтопол, ул. Тракия" 23  
  Начало

Спести пари

Имоти първа линия

Цена след години

Интериорен дизайн

Съвети от нотариус

Търси имот

Контакти

  ТЪРСЕНЕ